Goede doel

Ook dit jaar steunt de Avondkerstloop weer een goed doel. Dit jaar is er gekozen voor de stichting “You and me for Gambia“.

Deze stichting is in 2009 gestart als particulier initiatief door de Nispense familie Anne-Marie en Gré van Gastel en is nu uitgegroeid tot een stichting met meerdere projecten en activiteiten. De You and me for Gambia stichting is een stichting met ANBI-status. Dit houdt in dat ze op basis van vrijwilligers (dus volledig non-profit) mensen in Gambia helpen. Alle steun komt daardoor direct ten goede van de plaatselijke bevolking in Gambia. Het doel van You and me for Gambia is om samen met de Gambianen te werken aan een kansrijke toekomst, waardoor ze zelf voor voldoende inkomen kunnen zorgen en zichzelf en hun kinderen kunnen voorzien in hun primaire levensbehoeften.

Bij de voorinschrijving is er een optie om een donatie te geven aan deze stichting. Ook zal er bij de na-inschrijving en de inschrijving van het wandelen een collectebus staan. Tijdens de prijsuitreiking zal het opgehaalde bedrag voor de stichting “You and me for Gambia” bekend gemaakt worden.