Over ons

In 2012 werd er vanuit de Gemeente Roosendaal gestimuleerd om mensen meer te laten bewegen en hiervoor werden via Sportservice West Brabant enkele initiatieven ontwikkeld en opgezet. Martijn Gommeren de huidige secretaris en bestuurslid van de Avondkersloop was hier werkzaam en via zijn voetbalvriend Rob Clarijs (nu voorzitter van NSV) betrokken vooral bij voetbalclub NSV. Zo konden ze subsidie aanvragen voor een activiteit in het dorp Nispen.

Daar hun gedachten uitgingen voor een loopwedstrijd werd “Marathonman” Frank Matthijssen benaderd. Frank had net in Mexico zijn laatste marathon gelopen en liep al enkele jaren rond om na zijn “actieve” hardloopcarrière iets in het dorp te organiseren. Dus dit was in de roos geschoten. Frank had vele wedstrijden gelopen en eentje bleef altijd op zijn netvlies zitten : s’ avonds lopen in het donker door de straten van een dorp verlicht door kaarsen. Niet zo maar een loopje, we maken er iets bijzonders van.

Daar zaten ze dan, met drieën in oktober 2012 bij Rob Clarijs aan de keukentafel. Ieder met zijn eigen kennis en netwerken. Er werden knopen doorgehakt en ze trokken hun stoute schoenen om nog in 2012 deze avondloop te organiseren en werd er een datum gepland.

22 december 2012 werd de 1ste Avondkerstloop georganiseerd. Via allerlei netwerken waren vrijwilligers bereid om hier aan mee te werken, zowel op technisch als secretariaal gebied. Er moest in een korte tijd veel georganiseerd worden. Het was best spannend hoe het allemaal zou verlopen. Ze waren goed voorbereid, maar de toeloop aan lopers was toch wel meer dan ze verwacht hadden. Zodoende verliep ook niet alles vlekkeloos, maar werden ze overladen met positieve reacties van de deelnemers. Wat ook blijkt uit de steeds weer aanpassende en vernieuwende activiteiten in de daaropvolgende jaren. Zo is de start vanuit de kerk al jaren een bijzonderheid. Wandeltochten zijn er de laatste jaren ook aan toegevoegd.

Tegenwoordig bestaat het Avondkerstloopteam uit Frank, Martijn, Gijs, Peter en Theo. Samen zet dit team zich er elk jaar weer voor in om een mooie editie neer te zetten.

Door de corona zijn er enkele jaren geen Avonkerstlopen georganiseerd. Daarom zal in 2023 pas de 10 keer deze niet meer weg te denken Avondkerstloop in Nispen worden georganiseerd.

Op naar een mooie 10e editie van de Avondkerstloop!

Sportieve groeten van het Avondkerstloopteam:

  • Frank Matthijssen
  • Martijn Gommeren
  • Gijs Dekkers
  • Peter van Meer
  • Theo de Jong